Wie ben ik?

Hoi allemaal,

Leuk dat jullie een kijkje nemen op de website van mijn hondenschool! Ik ben Christel van Hout, geboren op 29 april 1996 en heel mijn leven ben ik al gek op dieren, en dan met name honden. Zolang ik me kan herinneren heb ik altijd gezegd dat ik met dieren wil gaan werken, het liefst met honden. Daarom ben ik er ook enorm trots op dat ik sinds september 2020 de eigenaar ben van hondenschool Alert! 

Ik heb zelf 3 honden; Pumba een Border Collie (hiermee doe ik detectie), Timon een Silken Windsprite en Kahlou een Mechelse Herder uit werklijn (hiermee doe ik detectie en behendigheid)

Mijn familie bestaat grotendeels uit hondenliefhebbers, waardoor ik ook altijd honden om mij heen heb gehad. Er is een periode geweest dat onze thuissituatie niet geschikt was voor een hond, in deze periode was ik een jaar of 14. Ik heb toen met mijn moeder een klein bedrijfje op gezet om op honden te passen in ons gezin terwijl de eigenaren een dagje weg of op vakantie waren. Dit was een enorm succes,  we hadden erg veel vaste klanten. Door de verschillende honden die ik toen heb gezien en verzorgd heb ik erg veel ervaring op gedaan, wat nu nog steeds goed van pas komt! 

Na mijn middelbare school periode ben ik begonnen met mijn HBO opleiding Sociale studies, op dat moment zag ik nog geen brood in de dierenbranche en wilde eerst een andere HBO opleiding doen. In die periode kreeg ik ook mijn eerste eigen hond; Pumba. Met Pumba ben ik als cursist begonnen bij Alert, na een aantal cursussen werd mij gevraagd of ik mee wilde lopen en af en toe wilde helpen met een puppylesje. Die kans heb ik meteen met beide handen aan gegrepen want het was mijn droom om te werken met honden. Ik ben toen in de leer gaan bij Yvonne Linden, de toenmalige eigenaresse, en heb daar heel veel van mogen leren! Van af en toe wat helpen groeide het uit tot lessen geven. Toen ben ik mijn kynologische opleiding gaan doen bij Annorlunda, na 2 jaar heb ik die in januari 2020 succesvol afgerond. In deze periode heb ik altijd twee tot drie avonden in de week lesgegeven bij Alert. 

Na het afronden van mijn opleiding werd mij gevraagd of ik de hondenschool later over wilde nemen uiteraard heb ik ja gezegd! En zo heb ik van mijn passie mijn werk kunnen maken.

Ik geniet nog steeds van iedere dag lesgeven. Ik vind het enorm leuk om eigenaren dingen over hun honden te leren die ze nog niet wisten. En het geeft enorm veel energie om een hond en eigenaar naar elkaar toe te zien groeien. Vaak zie je dat de band tussen hond en eigenaar met de les sterker wordt. Dat is prachtig om te zien, en het geeft enorm veel voldoening om daaraan bij te dragen.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt op de hondenschool en dat er ruimte is om vragen te stellen, om fouten te maken en vooral om daar weer van te leren. Want niemand doet alles in één keer perfect. Het belangrijkste vind ik dat baas en hond genieten van de les en van elkaar, en allebei plezier hebben in het samen trainen en leren.