Hoopers

Geschikt voor: Honden vanaf 7 maanden met basiskennis gehoorzaamheid
Cursusopbouw: 6 lessen van 1 uur

Hoopers is een enorm populaire hondensport in Nederland. De oorsprong van de sport ligt in de behendigheid. Het mooie van hoopers is dat dit door iedere hond beoefend kan worden. Er is namelijk minimale fysieke belasting voor zowel hond als eigenaar. Voor honden die door hun leeftijd of lichamelijke beperkingen geen behendigheid meer kunnen doen, is hoopers een zeer geschikt alternatief om toch lekker met uw hond bezig te blijven.

Bij hoopers leert een hond op afstand een parcours af te leggen. De hond loopt hierbij door hoopers (boogvormige hindernissen), om tonnen heen en door tunnels. Het is de bedoeling dat het baasje op één plaats blijft staan. Een hele uitdaging dus, maar extra leuk als u na een aantal lessen erachter komt dat uw hond dit wel degelijk kan.
De oefeningen worden ‘drukvrij’ en op een positieve manier aangeleerd. Het plezier en de samenwerking tussen baas en hond staat voorop.

Momenteel geven wij hoopers op woensdagavond. Kom voor meer informatie gerust eens kijken bij de trainingen of neem contact met ons op.

Voor baasjes die wat sportiever met hun hond bezig willen zijn, is behendigheid een geschikte cursus