Basiscursus

Basiscursus wordt nu enkel in aangepaste vorm gegeven i.v.m. coronamaatregelen. Er zijn geen theorielessen, enkel praktijktraining! De wachttijd voor de basiscursus bedraagt momenteel ongeveer 3 maanden.

 

Geschikt voor: alle honden vanaf 6 maanden, of honden die de puppycursus hebben afgerond
Dagen: 
Voor honden van buitenaf: maandag- én donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Voor cursisten uit de puppycursus: dinsdag- én vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Bij voldoende deelname wordt de cursus ook op zaterdag of doordeweeks gegeven, deze is dan één keer in de week.
Cursusopbouw: 10 lessen van 2 uur
Oefeningen: Zitten en liggen met blijf, netjes lopen met afleiding, volg, kijk, niet opspringen tegen mensen, hier, aan de voet, kom voor, los, zelfbeheersing
Groepsgrootte: max. 4 cursisten

De basiscursus is de vervolgcursus op de puppycursus. Heb je bij ons geen puppycursus gevolgd? Geen probleem dan kun je gewoon deelnemen aan de basiscursus mits je hond ouder is dan 6 maanden. Alle leeftijden en rassen zijn welkom. 

De basiscursus is een vrij intensieve cursus, waarbij we echt een basis leggen voor de rest van het hondenleven. Dit geldt zowel voor de gehoorzaamheid van de hond, maar ook voor de kennis die de baas op doet. Het ene uur van de cursus trainen we buiten met de honden en werken we aan de gehoorzaamheid en zelfbeheersing van de hond via onze trainingsmethode. Het andere uur gaan we naar binnen en volgt er nog een uur theorie. In deze theorieles kunt u al uw vragen stellen die u heeft en behandelen we de lichaamstaal van de hond aan de hand van veel foto’s en filmpjes. Naast de lichaamstaal van de hond bespreken we onder andere: Hoe herkent en voorkomt u stress bij uw hond? Welke subtiele signalen geeft een hond af voordat hij gaat bijten en hoe kun je dus op tijd ingrijpen? Hoe herken je echt spel tussen honden en wat kun je doen als het toch escaleert? Wat moet je doen als je hond bang is? etc. Wanneer u deze kennis beheerst heeft u hier profijt van zolang als u honden heeft! Door de hond te begrijpen kan probleemgedrag worden voorkomen. De basiscursus is dus een investering die u doet in zowel uzelf als de hond. Alle theorie wordt uitgewerkt op papier en naar u verzonden in de vorm van een Pdf-bestand zodat u het ten alle tijden rustig na kunt lezen. 

Tijdens de theorieles kunnen de honden helaas niet mee naar binnen, daar is de ruimte te klein voor. U kunt ervoor kiezen om uw hond in de auto te laten (mits de temperaturen dit toelaten), om een bench mee te nemen waar de hond in kan verblijven, of gebruik te maken van onze buitenkennels. Neem een lekker bot of gevulde Kong mee, zodat de hond tijdens dat uur lekker iets te knabbelen heeft en kan ontspannen na het uur trainen. Mocht u hier vragen over hebben kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

De basiscursus wordt door de cursisten twee avonden in de week gevolgd. U rondt de cursus dan af in 5 weken.
Bij voldoende deelname is het ook mogelijk om de basiscursus 1 keer in de week te volgen op zaterdagmiddag.

De kosten van de basiscursus bedragen 190 euro (incl. BTW) voor 10 lessen van 2 uur. 

Interesse in de basiscursus? Klik hier om het contactformulier in te vullen.